« Byte av epostadress, samt annat | Main

juni 18, 2013

10 år med blogg

Idag för exakt tio (10, t-i-o) år sedan skrev jag det första blogginlägget på min svenska blogg hakank.blogg: Mina första 1000 dagar med Taiji samt det andra Min första dag med webblogg (som naturligtvis var ett metainlägg, definitivt inte det sista eftersom just bloggfenomenet på olika nivåer intresserades för).

Detta påbörjade en (emellan lite för) intensiv period där saker som intresserades av skrevs ned och diskuteras. Något som inte räknades med - en positiv bieffekt - var att få kontakt med många väldigt trevliga, intressanta och smarta människor, både via bloggarna men även IRL/AFK, t.ex. via de s.k. blogg(are)träffarna (något som fortfarande hålls på med, men utan kallelser och de långa sammanfattningarna och via en Facebookgrupp som sammanhållande tekniskt stöd. Säg till om du är intresserad.).

Här är några saker som det skrivits om; referens görs till respektive kategorier i bokstavsordning:

Efter cirka 2010 skrevs det inte så mycket på denna blogg utan det skrevs på andra ställen i stället, dels - ett kort tag -
Arrays in Flux. Däremot har det skrivits relativt ofta sedan 2009 - men oregelbundet - på My Constraint Programming Blog som handlar om Constraint Programming (Wikipedia), dvs det som på svenska kallas "villkorsprogrammering"; och det är - kortfattat - ett sätt att beskriva och lösa framförallt kombinatoriska problem på ett sätt som är mer högnivå och deklarativt än traditionella programspråk.

En av anledningarna till att det inte bloggas så väldigt mycket nu för tiden är att de s.k. sociala närverkssystemen har tagit över mycket av de långa - och korta - blogginläggen. Här är de trenne ställen som månne kan vara intressant för den som vill följa det som händer, men inte där heller är det en drös av länkexplosioner eller omvärdskommentarsfyrverkerier.

Som har skrivits om tidigare, är den korrekta kontaktadressen hakank@gmail.com och inget den där gamla bonetmail-adressen.

Tidigare bloggades det i princip om alla program, findings, programsspråkslärande som gjordes/upptäcktes/testades, men numera läggs det endast en länk på hemsidan www.hakank.org, eventuellt följt av twittrande, googleplussande eller facebookande kring detta faktum.

Här är för övrigt några andra länkar till/kring/för diverse facetter av livet (törhända en viss begränsad del av detsamma liv: det görs en hel del andra saker som det dock inte (be)skrivs om publikt):

Några "för övrigt" (eller se-även):

Tack för denna tid alla goa med-bloggare och läsare!

Notera (eftersom föregående interjektion kan tolkas): Detta blogginlägg är inte det sista, bara det - i skrivande stund - det senaste.

Posted by hakank at juni 18, 2013 10:30 FM Posted to Blogging