Main | Min första dag med webblogg »

juni 18, 2003

Mina första 1000 dagar med Taiji

Idag är det exakt 1000 dagar jag började träna Tai Chi Chuan/Taijiquan (se Taijiquan för mer info). Det började under semestern 2000, när jag hade temat "Stop this madness", dvs att börja träna, börja äta nyttigare och gå ner ett gäng IT-kilo. Tack vare Richard Hellström (en Kung Fu-tränare på http://www.sydshaolin.com/, tillika vän och f.d. Netch-kollega) fick jag upp ögonen för Taiji, speciellt när han berättade att det inte bara var för motion och meditation utan även en gammal kinesisk kampkonst (vilket jag inte visste) . Och började träna, och träna och träna. Nu är det alltså 1000 dagar, och det är faktiskt inte många dagar jag har missat att träna något.

Det har givit: mycket bättre kondition, 35 kilo mindre att släpa på genom såväl vardag som helg, och jag mår mycket bättre såväl fysiskt som psykiskt. Samt ett intresse som håller hela livet. Just det, naturligtvis har jag köpt ett gäng böcker, som jag med vissa mellanrum slukar.

Som av en händelse kom filmen Crouching Tiger, Hidden Dragon i ungefär samma veva, vilket gjorde att jag började samla Kung Fu/Hong Kong-filmer. Se en synnerligen tråkig uppräkning av mina slika filmer. Favoriter är naturligtvis Jet Li och Jackie Chans periodfilmer. Tai Chi Master är den bästa filmen, tätt följt av Shaolin Soccer.

Tack Richard Hellström och Klas Larsson (min Taiji-tränare)!

Posted by hakank at juni 18, 2003 12:38 FM Posted to Filmer | Tai Chi Chuan