« Mats Anderssons tävling kring fotbolls-EM 2008 - ett MiniZinc-genererat tips | Main | Sydsvenskan: Dagens hälsoprognos (med avseende på vädret) »

juni 06, 2008

Blogglunch söndagen den 15/6 kl 13.00 samt Markovgenererade bloggträffsammanställningar

Zyrenna-Åsa manar till Blogglunch söndagen den 15/6 kl 13.00, naturligtvis på restaurangen Kin Long. Meddelena Åsa om du tänker komma.


Med anledning av en semantisk förrvirrning angående tidens riktning i en första version av kallelesen skriver hon i kommentarsflödet:


Någon borde testa [att skriva refererat för framtiden]. Skriva referatet i förväg och sedan jämföra med utfallet.

Sammanställningar om redan hända bloggträffar har gjorts. Men att skapa sammanfattningarna innan? Detta kändes som en utmaning!

Eftersom jag är alldeles för lat för att fantisera fram diskussionerna på en hel bloggareträff gjordes det näst bästa: utgick från de redan skriva sammanfattningarna. Det blev det Markovgenerering - inte helt förvånande för den som följt med ett tag. Se t.ex. Generering av Nobelpris-motiveringar (Markov såklart) för mer om Markovgenerering av texter.

Det aktuella programmet som skapar bloggträffsammanfattningar är Markovgenererade bloggträffsammanfattningar.

Om texten inte upplevs vara helt korrekt svenska, föreställ då att författaren är smått förvirrad, berusad eller skriver aningen för snabbt . Eller helt enkelt är poetiskt kryptisk, en kryptopoet .

Posted by hakank at juni 6, 2008 08:43 EM Posted to Bloggmiddagar | Språk | Statistik/data-analys

Comments

Det är en lysande sammanfattning, inte alls på något sätt osannolikt inträffande. Det kan kanske användas som dagordning rentav (så ökar sannolikheten för att det som predikteras inträffa inträffar en liten smula, om man nu vill hjälpa sannolikheten på traven). Tyvärr kommer jag inte att delta för att diskutera tidsserier just denna gång, kanske en annan :-)).

Posted by: thebe at juni 10, 2008 07:33 FM