« augusti 2007 | Main | oktober 2007 »

september 26, 2007

Videoföreläsning om R (del 1, en kort introduktion)

Decision Science News (en av favoritbloggarna kring beslutsteori, dataanalys etc) har nu börjat med videoföreläsningar i dataanalysverktyget R. Se vidare R video tutorial number 1. Det är en kort introduktion men kan vara början på något trevligt.

Som presentatören säger så rekommenderas en bok (eller två) i R (eller det mycet snarlika språket S). En förhoppningsvis fullständig lista över relaterare böcker finns här. Några av mina favoriter är:
* William N. Venables, Brian D. Ripley. S Programming (ISBN: 9780387989662). En introduktion för den som vill gå in på djupet i själva R-språket (eller S).
* William N. Venables, Brian D. Ripley: Modern Applied Statistics with S, 2002 (ISBN: 9780387954578). Det är en relativt avancerad bok men innehåller mycket matnyttig information, många tips och funktioner.

Se även Några videoföreläsningar om statistik, sannolikhet och data mining.

Posted by hakank at 10:31 EM Posted to Statistik/data-analys | Video podcasts | Comments (1)

september 19, 2007

Bloggträff i Malmö torsdagen 4 oktober 18:30 på Kin Long

Flera av mina virtuella (och inte fullt så virtuella) bloggande vänner har saknat de bloggträffar (a.k.a. bloggareträff, bloggmiddag, bloggaremiddag etc) som hållits i Malmö tidigare under åren.

Nu är det dags igen!

Tid: Torsdagen 4 oktober, klockan 18:30. Notera att det är för ovanlighets skull på en torsdag.
Plats: Kin Long, Rådmansgatan 1 Malmö. Det är alltså den kinesrestaurang (med alldeles fantastisk god kinesmat) som lever i västerskuggan av det stora hotellet på Triangeln.

Målgrupp: Målgruppen för dessa bloggareträffar är bloggare eller sådana som tidigare har bloggat men inte bloggar längre eller de som publicerar sig på en bloggliknande sak eller så, samt råkar befinna sig i Malmö-trakten den dagen (inklusive de som reser till Malmö enkom för denna träff). Resenärer från andra orter utanför Malmös normala kranssamfälligheter är naturligtvis välkomna, till och med extra välkomna.

Vad: Det finns ingen som helst agenda för träffarna mer än ha skoj, äta gott, diskutera det vi råkar diskutera och möjligen emellanåt dryfta någon fråga som är aktuell kring bloggande eller slika ting.

Tidigare träffar: Sammanfattningar om vad som pratats om tidigare finns sammanställt t.ex. här.


Meddela helst om du kommer, antingen med en kommentar här eller ett mail till hakank@bonetmail.com, dvs till mig.

Posted by hakank at 08:58 EM Posted to Bloggmiddagar | Comments (11)