« Sanddynematematik | Main | John F. Sowa »

januari 05, 2004

Eurosport: "Fight Club"

För den som till skillnad från Chadie, Erik och mig inte är så intresserad av Kommissarie Lynley i kväll (SVT 1, 22.15), men däremot är intresserad av kampsport kan jag rekommedera ett kik på Eurosport klockan 22.00. Då visas nämligen det nyligen startade kampsportsprogrammet Fight club [Nej, jag tyckte inte om filmen med detta namn.].

En puff för första (förra) avsnittet av programmet:
Måndagen den 22 december är det dags för tidig julklappsutdelning för alla kampsportfans. Då lanserar Eurosport det nya magasinprogrammet Fight Club. Fight Club kommer att sändas varannan vecka och innehåller det bästa från kampsportsvärlden som thaiboxning, karate och kickboxning. Programmet kommer att innehålla både matcher, nyheter och reportage.

Premiären kunde inte bli bättre då den innehåller den för Europa exklusiva sändningen från K1 World Grand Prix finalen som avgörs på . Åtta finalister gör upp om vem som är bäst i världen inför 70 000 åskådare på plats i Tokyo, Japan. Svenske Martin Holm är reserv i finalen och kan få vara med och kämpa om de 4 miljoner kronor som går till segraren.

Programmets innehåll idag (enligt dagens tvprogram.nu):
kvällens Fight Club sätter vi fokus på "Super Fight" matcherna i den stora K-1 finalen som hölls i början av december förra året. Bland mathcerna fanns bland annat den mellan svensken Martin Holm och sydafrikanen Jan "the Giant" Nortje. Dessutom innehåller programmet ett porträtt av holländaren Remy Bonjasky som vann K-1 World GP 2003. Dessutom senaste nytt från kampsportvärlden.

Av en händelse råkade jag se flera av de K 1-program som Eurosport visade innan jul och blev rätt fascinerad av sporten, och speciellt imponerad av Remy Bonjasky, Cyril Abidi samt Alexey Ignashov.

För mer om K-1 se t.ex.
K1 Official Website
K-1 Scandinavia
K-1 USA

Posted by hakank at januari 5, 2004 12:10 EM Posted to Diverse

Comments

Jag satte mig och tittade på programmet, med förhoppning om att få se ett genomarbetat och spännande program. Sen gammalt (5 år Shotokan i Ängelholm när jag var betydligt yngre...) har jag ett vilande intresse för kampsport. Tyvärr blev jag ganska besviken. Lågt tempo (vem katten blir glad av att se flera minuter sekvenser där kombattanterna går in ackompanjerade av musik, fyrverkerier och ljusspel), tämligen tråkiga kommentatorer (även om de verkade väl insatta) och väl ont om bakgrundsinformation på de tävlande. Kul dock att de blandade friskt, inte bara svettiga ringsekvenser utan även inslag från andra relaterade media. Fast jag kommer nog inte att anstränga mig för att se det igen.

Posted by: Manne at januari 9, 2004 02:38 EM

Manne: Håller med dig om musik ljusspel etc. I tidigare program om specifikt K-1-turneringen var det ännu värre, och det tillhör tydligen showen.

En liten fördel är att kommentatorerna då kan (och gör det ibland) hinna presentera kombattanterna och ge bakgrundsinfo för oss, den breda allmänheten.


Posted by: Håkan Kjellerstrand at januari 10, 2004 10:11 FM

Hei på dere og takk for det beste, som blir vist på tv i Norge. dagen i dag 29.03.04 os ser på fight club. Der var det reklame for en mhuai-thai film. jeg fikk ikke med meg navnet på filmen. Noen som husker dette?
m.v.h Kim Andreassen

Posted by: Kim Andreassen (nor) at mars 29, 2004 09:55 EM

Jag såg inte programmet, men kan det ha varit filmen "Ong Bak" som de visade (som jag ännu inte sett men blivit rekommenderad)?

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0368909/


Här är lite trailers
http://www.themoviebox.net/movies/2004/NOPQR/Ong-Bak/trailer-page.html

Posted by: Håkan Kjellerstrand at mars 30, 2004 09:39 EM

Var tvungen att komentera den här. Det som gör K1 bra är just introna och last man standing (flera utslagningsmatcher per kväll för kombatanterna i en turnering). Just introna tycker jag är bra, för det ger kombatatnerna en karaktär, gör att man minns dom. Annars blir det lite större skallig kille slog ner lite mindre skallig kille. När det blir många som i t ex boxning tröttnar jag, men legionären (Le Banner) slog Mr. perfect (Houst) minns man. Detta saknar jag i många sporter, lite show också.

Tyvärr börjar K1 tappa det här och bli mer och mer som UF, en fight, två anynoma killar som presenteras som världsmästare i nått, ingen kontinuitet.

Posted by: Rand at mars 31, 2004 10:27 EM